Toimintakertomus 2017

Laukaan kirkkokuoron toimintakertomus vuodelta 2017

Kuoron jäsenet

Kevätkaudella kuorossa oli 33 laulajaa, joista sopraanoja 16, alttoja 9, tenoreita 4 ja bassoja 4. Syyskaudella laulajia oli 29, joista sopraanoja 15, alttoja 6, tenoreita 4 ja bassoja 4. Erityismainintana kuoromme 103-vuotisesta historiasta voidaan mainita, että sopraano Hilkka Haukka on laulanut Laukaan kirkkokuorossa vuodesta 1966. Muistimme 50 vuotta kuorossa laulanutta Hilkkaa kukkasin helatorstaina 25.5.2017.

Taiteellisena johtajana toimi Heikki Tynkkynen 30.4.2017 saakka sekä kanttori Leena Voutila-Makena 1.5.2017 alkaen. Varajohtajana toimi Esa Ojajärvi. Hallituksen puheenjohtajana toimi aluksi varapuheenjohtaja Minna Åhlgrén ja Eeva-Liisa Kovanen vuosikokouksessa valittuna uutena puheenjohtajana. Vuosikokouksessa hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Minna Åhlgren, Mikko Hiiro, Hanna Alvoittu ja Marketta Lindqvist. Varajäseninä jatkoivat Liisa Rönkkä, Ulla-Maija Kovanen ja Liisa Kivimaa. Taloudenhoitajana toimi Maija-Liisa Kollanen. Kuoron toiminnantarkastajana oli Veikko Tissari, varalla Ulla-Maija Saari.

Nuotistonhoitajina toimivat Kirsti Kaiponen ja Eeva-Liisa Kovanen. Isäntinä jatkoivat Veikko Tissari ja Veikko Haverinen. Kuoron emäntinä toimivat Liisa Latvakoski ja Tuula Pöyhönen.

Kuoron vuosikokous pidettiin 22.2.2017 Laukaan seurakuntatalossa ennen harjoituksia. Kuoron hallitus kokoontui kuusi kertaa vuoden aikana.

Toiminta

Vuonna 2017 kirkkokuoro lauloi Laukaan kirkossa messuissa ja sanajumalanpalveluksissa sekä iltakirkossa 12 (kaksitoista) kertaa. Kuoro lauloi myös Kauneimmat joululaulut –tilaisuudessa Laukaan kirkossa. Lauloimme entisten kuorolaisten, Liisa Karjalaisen ja Ritva Arelan, siunaustilaisuuksissa. Vuonna 2017 harjoituskertoja oli 33 (kolmekymmentäkolme) kertaa, lisäksi harjoittelimme ennen esiintymisiä.

Kirkkokuoro osallistui helatorstain keskiaikamarkkinoiden kuorotapahtumaan Laukaan kirkossa 28. toukokuuta. Laukaalaisten kuorojen kevätlaulajaisilla juhlistettiin Reformaation 500-vuotisjuhlaa.

Leena Voutila-Makena siunattiin virkaan 10.9.2017, kuoro lauloi messussa.

Syyskuun 17. päivänä kolmetoista Laukaan kirkkokuorolaista osallistui ”Siunaa ja varjele meitä” Keski-Suomen seurakuntien kuorojen konserttiin Saarijärven kirkossa. Konserttia edelsi puoli päivää kestäneet yhteisharjoitukset. Yhteensä kuorolaulajia oli noin 240. Konsertin järjestivät Keski-Suomen kirkkomusiikkipiiri ja Saarijärven seurakunta, ollen yksi Suomi Finland 100– sekä 150 vuotta Saarijärvi–tapahtuma.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 kirkkokuorolaisia lauloi kansallispukuisina suurkuorossa Laukaan kunnan Suomi 100 -juhlassa Peurunka Areenalla.

Pienimuotoinen joulujuhla puuron ja kahvittelun merkeissä vietettiin vuoden viimeisissä harjoituksissa seurakuntatalolla. Samalla järjestettiin arpajaiset, joiden tuotto 100 € luovutettiin Toivonkeitaalle. Kuoro lauloi jouluaamun sanajumalanpalveluksessa 25.12.2017.

Ohjelmisto koostui kanttorien valitsemista, vaihtelevista ja monipuolisista kappaleista. Oli vanhaa ja uutta, kotimaista ja ulkomaista tuotantoa. Kuorolaiset toivovat, että laulujen tekstit koskettaisivat kuulijoita. Kuorolaiset kokevat laulaessaan saavansa sisimpäänsä hoitavaa kosketusta. Näin moni koki laulaessamme Juhani Haapasalon sävellystä ja kuorosovitusta Psalmista 23. ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreälle niitylle, siellä saan levätä….”

Kirkkokuoron omat kotisivut avattiin kuoron 100 v juhlavuonna 2014 osoitteessa www.laukaankirkkokuoro.fi. Kotisivuille tallennetaan toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset sekä kuvia tapahtumista, joissa kuoro on ollut mukana.

Lämmin kiitos kuoromme johtajille, kaikille vastuunkantajille ja jokaiselle kuorolaiselle
vuodesta 2017!

Laukaassa 7.2.2018 tiedot kokosi