Toimintakertomus 2018

Laukaan kirkkokuoron toimintakertomus vuodelta 2018

Kuoron jäsenet

Kevätkaudella Laukaan kirkkokuorossa lauloi 29 laulajaa, joista sopraanoja oli 14, alttoja 7, tenoreita 4 ja bassoja 4. Syyskaudella laulajia oli 26, joista sopraanoja 12, alttoja 7, tenoreita 4 ja bassoja 3.

Taiteellisena johtajana toimi kanttori Leena Voutila-Makena. Varajohtajana toimi Esa Ojajärvi. Kanttori Leena Voutila-Makenan perhevapaan sijaisena toimi marraskuun ajan sekä myös adventtikirkossa kanttori Heikki Tynkkynen. Tämän jälkeen kuoroa johti kanttori Hannu Tenkanen.

Kuoron vuosikokous pidettiin 21.2.2018 Laukaan seurakuntatalolla ennen harjoituksia. Kuoron hallitus kokoontui kahdeksan kertaa vuoden aikana.

Hallituksen puheenjohtajana toimi Eeva-Liisa Kovanen. Vuosikokouksessa hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Minna Åhlgrén, Hanna Alvoittu, Marketta Lindqvist ja Ulla-Maija Saari. Varajäseniksi tulivat valituiksi Liisa Kivimaa, Ulla-Maija Kovanen ja Liisa Latvakoski. Taloudenhoitajana toimi Maija-Liisa Kollanen.Kuoron toiminnantarkastajana oli Veikko Tissari, varalla Mikko Hiiro.

Nuotistonhoitajina toimivat Kirsti Kaiponen ja Eeva-Liisa Kovanen. Isäntinä jatkoivat Veikko Tissari ja Veikko Haverinen. Kuoron emäntänä toimi Liisa Latvakoski. Vuosikokous päätti, että kahvitukset järjestetään vain harjoituskauden alussa ja lopussa sekä vuosikokouksessa.

Laukaan kirkkokuoro ry on laatinut tietosuojaan liittyvän, henkilötietolain (523/1999) 10 § vaatiman rekisteriseloteen.

Toiminta

Vuonna 2018 kirkkokuoro lauloi Laukaan kirkossa messuissa ja sanajumalanpalveluksissa sekä iltakirkossa 11 (yksitoista) kertaa. Kuoro lauloi myös toukokuussa Laukaan seurakunnan kuorojen kevätlaulajaisissa ja Kauneimmat joululaulut –tilaisuudessa Laukaan kirkossa sekä hartaustilaisuuksissa Sarahovissa ja hoitokoti Sylvissä. Lauloimme pienemmällä ryhmällä myös entisen kuorolaisen Matti Anttosen muistotilaisuudessa 13. joulukuuta. Vuonna 2018 harjoituskertoja oli 31 kertaa, lisäksi harjoittelimme aina ennen esiintymisiä.

 

Toukokuussa kuoro teki kevätretken Nurmon kirkkoon, jossa oli Nurmon, Kaarinan ja Laukaan kirkkokuorojen kevätlaulajaiset. Konserttitapahtumaa yhdisti se, että Kaarinan ja Laukaan seurakunnan kanttorit olivat aiemmin kumpikin toimineet Nurmon kirkon kanttoreina.

 

Kuva Nurmon kirkosta. Kuvaaja: Ulla-Maija Saari

 

Tupaswillan Perinnepäivillä oli kolme virsilaulutuokiota päärakennuksen kuistilla lauantaina 25.8. ja sunnuntaina 26.8.2018. Mukana virrenveisuussa kanttorin/ varajohtajan johdolla oli joka kerralla muutama laulajia pukeutuneena perinneasuihin.

 

Kuvaaja: Seppo Kovanen

Kuoro teki lauantaina 8. joulukuuta retken Lohjalle Vivamon Raamattukylään katsomaan musiikkinäytelmää Ihmeellinen ilo. Mukana bussimatkalla oli kuorolaisia ja heidän ystäviään yhteensä 32 henkilöä. Joulukuun sää yllätti, vaelsimme vesisateessa näytöksestä toiseen, mutta mieli täynnä ihmetystä ja iloa. Lopuksi ´Särkyneen sydämen´ -kirkossa saimme laulaa yhdessä näyttelijöiden kanssa.


Kuvaaja: Ulla-Maija Kovanen

Kuoro lauloi adventtikirkossa sunnuntaina 2.12.2018. Pienimuotoinen joulujuhla puuron ja kahvittelun merkeissä vietettiin vuoden viimeisissä harjoituksissa seurakuntatalolla.


Kuvat kirkonparvelta 16. joulukuuta (Kauneimmat joululaulut). Kuvaaja: Ulla-Maija Saari

Toimintakertomuksen liitteinä on kuoron kevät- ja syyskauden toimintasuunnitelmat. Ohjelmisto koostui kanttorien valitsemista, vaihtelevista ja monipuolisista lauluista. Oli vanhaa ja uutta, kotimaista ja ulkomaista tuotantoa. Kuorolaisten yhteinen toive on, laulujen tekstit voisivat koskettaa ja hoitaa kuulijoiden sisintä. Kuorolaiset kokevat samaa laulaessaan.

Kirkkokuoron omat kotisivut avattiin kuoron 100 v juhlavuonna 2014 osoitteessa www.laukaankirkkokuoro.fi. Kotisivuille tallennetaan toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset sekä kuvia tapahtumista, joissa kuoro on ollut mukana.

Lämmin kiitos kuoromme johtajille, kaikille vastuunkantajille ja jokaiselle kuorolaiselle
vuodesta 2018!

Laukaassa 23.1.2019 tiedot kokosi Ulla-Maija Kovanen, kuoron sihteeri.

Toimintakertomus 2017

Laukaan kirkkokuoron toimintakertomus vuodelta 2017

Kuoron jäsenet                                                

Kevätkaudella kuorossa oli 33 laulajaa, joista sopraanoja 16, alttoja 9, tenoreita 4 ja bassoja 4. Syyskaudella laulajia oli 29, joista sopraanoja 15, alttoja 6, tenoreita 4 ja bassoja 4. Erityismainintana kuoromme 103-vuotisesta historiasta voidaan mainita, että sopraano Hilkka Haukka on laulanut Laukaan kirkkokuorossa vuodesta 1966. Muistimme 50 vuotta kuorossa laulanutta Hilkkaa kukkasin helatorstaina 25.5.2017.

Taiteellisena johtajana toimi Heikki Tynkkynen 30.4.2017 saakka sekä kanttori Leena Voutila-Makena 1.5.2017 alkaen. Varajohtajana toimi Esa Ojajärvi. Hallituksen puheenjohtajana toimi aluksi varapuheenjohtaja Minna Åhlgrén ja Eeva-Liisa Kovanen vuosikokouksessa valittuna uutena puheenjohtajana. Vuosikokouksessa hallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Minna Åhlgren, Mikko Hiiro, Hanna Alvoittu ja Marketta Lindqvist. Varajäseninä jatkoivat Liisa Rönkkä, Ulla-Maija Kovanen ja Liisa Kivimaa. Taloudenhoitajana toimi Maija-Liisa Kollanen. Kuoron toiminnantarkastajana oli Veikko Tissari, varalla Ulla-Maija Saari.

Nuotistonhoitajina toimivat Kirsti Kaiponen ja Eeva-Liisa Kovanen. Isäntinä jatkoivat Veikko Tissari ja Veikko Haverinen. Kuoron emäntinä toimivat Liisa Latvakoski ja Tuula Pöyhönen.

Kuoron vuosikokous pidettiin 22.2.2017 Laukaan seurakuntatalossa ennen harjoituksia. Kuoron hallitus kokoontui kuusi kertaa vuoden aikana.

Toiminta

Vuonna 2017 kirkkokuoro lauloi Laukaan kirkossa messuissa ja sanajumalanpalveluksissa sekä iltakirkossa 12 (kaksitoista) kertaa. Kuoro lauloi myös Kauneimmat joululaulut –tilaisuudessa Laukaan kirkossa. Lauloimme entisten kuorolaisten, Liisa Karjalaisen ja Ritva Arelan, siunaustilaisuuksissa. Vuonna 2017 harjoituskertoja oli 33 (kolmekymmentäkolme) kertaa, lisäksi harjoittelimme ennen esiintymisiä.

Kirkkokuoro osallistui helatorstain keskiaikamarkkinoiden kuorotapahtumaan Laukaan kirkossa 28. toukokuuta. Laukaalaisten kuorojen kevätlaulajaisilla juhlistettiin Reformaation 500-vuotisjuhlaa.

Leena Voutila-Makena siunattiin virkaan 10.9.2017, kuoro lauloi messussa.

Syyskuun 17. päivänä kolmetoista Laukaan kirkkokuorolaista osallistui ”Siunaa ja varjele meitä” Keski-Suomen seurakuntien kuorojen konserttiin Saarijärven kirkossa. Konserttia edelsi puoli päivää kestäneet yhteisharjoitukset. Yhteensä kuorolaulajia oli noin 240. Konsertin järjestivät Keski-Suomen kirkkomusiikkipiiri ja Saarijärven seurakunta, ollen yksi Suomi Finland 100– sekä 150 vuotta Saarijärvi–tapahtuma.

 Itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 kirkkokuorolaisia lauloi kansallispukuisina suurkuorossa Laukaan kunnan Suomi 100 -juhlassa Peurunka Areenalla.

Pienimuotoinen joulujuhla puuron ja kahvittelun merkeissä vietettiin vuoden viimeisissä harjoituksissa seurakuntatalolla. Samalla järjestettiin arpajaiset, joiden tuotto 100 € luovutettiin Toivonkeitaalle. Kuoro lauloi jouluaamun sanajumalanpalveluksessa 25.12.2017.

Ohjelmisto koostui kanttorien valitsemista, vaihtelevista ja monipuolisista kappaleista. Oli vanhaa ja uutta, kotimaista ja ulkomaista tuotantoa. Kuorolaiset toivovat, että laulujen tekstit koskettaisivat kuulijoita. Kuorolaiset kokevat laulaessaan saavansa sisimpäänsä hoitavaa kosketusta. Näin moni koki laulaessamme Juhani Haapasalon sävellystä ja kuorosovitusta Psalmista 23. ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreälle niitylle, siellä saan levätä….”

 Kirkkokuoron omat kotisivut avattiin kuoron 100 v juhlavuonna 2014 osoitteessa www.laukaankirkkokuoro.fi. Kotisivuille tallennetaan toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset sekä kuvia tapahtumista, joissa kuoro on ollut mukana.

Lämmin kiitos kuoromme johtajille, kaikille vastuunkantajille ja jokaiselle kuorolaiselle
vuodesta 2017!

Laukaassa 7.2.2018 tiedot kokosi

 

Ulla-Maija Kovanen

sihteeri

Toimintakertomus 2016

Laukaan kirkkokuoron toimintaa 2016

Toimintakertomus 2015

Laukaan kirkkokuoron toimintaa 2015

toimintakertomus 2014

Laukaan kirkkokuoron toimintaa 2014